Eskişehir Kültür Turu

facebook   VK   google+   twitter   pinterest   tumblr

DUYURU !!!
23 Eylül Pazar Günü Günübirlik Eskişehir Turu Düzenliyoruz..
Osmanlı döneminde kalma tarihi Odunpazarı Evleri, şehrin ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen Osmanlı mimarisini yansıtan cumbalı evleriyle ünlü Odunpazarı’nın sokaklarında gezip fotoğraf çekeceğiZ. Ardından eskiden bir han olarak kullanılan şuan ise çarşı olarak hizmet veren Atlıhan El Sanatları Çarşısını gezip Eskişehir’e özgü Lületaşı’ndan yapılmış ürünleri satın almak için alışveriş molası vereceğiz. Daha sonra 1525 yılında yapılmış 5 bölümden oluşan Kurşunlu Külliyesini gezmeye başlayacağız. Külliyenin içerisinde bulunan Lületaşı Müzesi, El Sanatları Merkezi ve Sıcak Cam atölyesini gördükten sonra dünyanın pek çok ülkesinde bulunan “Madam Tussaud” Müzesi’nin Türkiye’deki ilk örneği olan “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi”nde etkileyici dakikalar geçireceğiz. Ardından Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim Arabasını görüyoruz.
Porsuk Çayında Gondol turu yapıyoruz. Buradaki gezintimiz sonunda öğlen yemeğinde çiğ börek ve tatar çorbası tadıyoruz. Öğle yemeğinin sonrasında Türkiye’nin en iyi parkları arasında gösterilen Sazovaya ulaşıyoruz. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkında verilen serbest zamanda Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi, Korsan Gemisi ve Eti Sualtı Dünyası gezebilirsiniz.

Programını verdiğimiz Eskişehir Kültür Turuna katılmak isteyenlerin 0212 543 54 22 numaralı telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Gozder Yönetim Kurulu