Ali VARLIK

Değerli GÖZDER Üyeleri;

1970 Yılında İstanbul'da küçük bir gurup tarafından kurulan derneğimiz gönüllü olarak emek vermiş büyüklerimizin omuzlarında bu günlere kadar gelmiştir.

Bu dönem başkanı olarak şahsım, Gözder Yönetim Kuruluna, Gözder çalışanlarına, gönüllülerimize , üyelerimize ve geçmişten bu güne GÖZDER'de görev yapmış ve GÖZDER'i bu günlere getirmiş herkese şahsım ve Yönetim Kurulum adına en kalbi şükranlarımı sunuyor, ahirete göçenlere rahmet diliyorum.

Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) başkanı olarak insanların ve makamların geçici olduğuna yürekten inanıyor ve Derneğimizin kurumsallaşma çalışmalarıbaşkanlık yaptığım dönemde en önemli gündemimizi oluşturmak olacaktır ki; Gözder ışığı daha nice 46 yıllar boyunca hiç sönmeden yansın. her geçen gün daha çok insan bu aydınlığın ışığında kaybolmaktan kurtulsun..

Bununla birlikte her geçen gün artan üyelerimiz, temsilcilerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte çalışmalarımıza yoğunluk verecek, GÖZDER'in heryerde, herkes için ulaşılabilir olmasını sağlayacağız.

Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) Ülkemizin görme engellilik ile ilgili güzide bir kuruluşudur.  özellikle  GÖZDER'in 46 yıllık birikiminin ve kültürünün derdinin ve mücadelesinin din, dil,ırk farkı gözetmeksizin ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmasını sağlayacağız.

Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) olarak üyelerimize yönelik eğitim çalışmalarımızı her yıl vermeye devam edeceğiz. Engelli hakları konusunda haklarımızın alınmasında ve hayata geçirilmesi için elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

bu duygu ve düşüncelerle bir sivil toplum örgütü olan GÖZDER başkanı olmanın ve Yönetimde olmanın büyük bir sorumluluk olduğunun farkında ve bu görevin yarınlara daha iyi bir şekilde teslim edilmesi gereken bir emanet olduğunun bilincinde olduğumuzu ifade ediyor saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Ali VARLIK

Gözder Yönetim Kurulu Başkanı